10 vinkkiä kesäiseen Ouluun

Oulu on monipuolinen kesäkaupunki.
Tehtävää ja nähtävää löytyy kaikenikäsille.

  1. Oulussa on useita hyviä uimapaikkoja, nämä ovat omat suosikkini:
   Nallikarin uimaranta. Nalskussa on hellepäivinä tunnelma kuin ulkomailla.
   Tuiran uimaranta. Tuiran uimarannalla on ihana yleinen saunalautta johon pääsee saunomaan pikkurahalla.
   Valkiaisjärvi, Hiukkavaarassa. Lapsiystävällinen, matala ranta.
   Värtön uimaranta. Joen varressa viehättävä ranta.
   Lämsänjärvi. Pieni järvi Oulunsuussa. Lapsiperheiden suosiossa.
  2. Potnapekka. Oulun keskustan pyöräteillä liikennöivä minijuna on hauska tapa tutustua kaupunkiin.
  3. Ainolan puisto ja Hupisaaret. Ainolan puisto on keidas keskellä kaupunkia. Puistossa on mukava kierrellä kuumanakin kesäpäivänä. Puistosta löytyy myös iso leikkialue sekä yleisölle avoin kasvihuone. Hupisaarten kesäteatteri on myös erittäin suositeltava.
  4. Hailuoto. Perämeren suurin saari on mukava koko päivän retkikohde. Saareen pääsee vain lautalla tai veneellä joka tuo retkeen jo ensihetkestä oman lisänsä.
  5. Kauppatori. Torilla on vilskettä aamusta myöhään iltaan. Torikojuista saa ostaa kesäherkkuja ja torin reunalla toimivissa makasiineissa toimii ravintoloita ja erilaisia eikoisliikkeitä. Toripolliisi-patsas valvoo torin toimintaa ja sen kanssa otetaankin kesän aikana lukuisia yhteiskuvia.
  6. Lapsille ja lapsenmielisille löytyy paljon mukavia kohteita. Liikennepuistoon pääsevät perheen pienimmät harjoittelemaan liikennekäyttäytymistä polkuautoilla. Maksullisia kivoja käyntikohteita on mm. Vauhtipuisto, Tietomaa ja Tivoli joka parkkeeraa Ouluun joka kesä kuukauden ajaksi.
  7. Kesäliikkujille on Oulussa hyvät mahdollisuudet. Kuntalaisten vapaassa käytössä on monia ympäri kaupunkia sijaitsevia ulkokuntoilupuistoja, lisää tietoa täältä: https://www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/kuntoilupuistot Kaakkuriin on valmistumassa ulkoliikuntamaa jossa on hienot puitteet monenlaiseen liikuntaan.
  8. Sadepäivät saa kulumaan museokierroksilla. Pohjois-Pohjanmaan museossa tulee tutuksi lähialueen sekä Suomen historia. Taidemuseo Luupissa pääsee ihastelemaan taidetta monissa muodoissa vaihtuvissa näyttelyissä.
  9. Turkansaari. Idyllisessä Turkansaaressa pääsee aikamatkalle menneisyyteen. Turkansaari kertoo tarinoita pohjoisesta perinteisestä maaseudun arjen ja juhlan elämästä. Turkansaaren ulkomuseo  sijaitsee kolmella saarella Oulun keskustasta Oulujokea pitkin yläjuoksulle päin.
  10. Kesäinen Oulu houkuttelee myös liikkumaan luontoon. Eväät mukaan reppuun ja hyttysmyrkkyä sipaisu.
   Koiteli on ainutlaatuinen, lähes luonnontilainen koskialue Oulussa, Kiimingin kaupunginosassa, vain noin 25 kilometriä kaupunkikeskustasta Kuusamon suuntaan.Koitelissa voi retkeillä, uida, kalastaa, viettää vapaa-aikaa rantakalliolla ja nauttia piknikiä taukopaikoilla. Kohisevat kosket antavat elämyksiä eritasoisille melojille.
   Pilpasuo on iso, rikas ja lähes ojittamaton suoalue Itä-Oulussa. Pilpasuolla on hyvä bongailla lintuja, ihastella suokasveja ja hengittää suon ainutlaatuista tuoksua. Pilpasuolla on kaksi luontopolkua, toinen sopii erityisesti perheen pienempien kanssa koettavaksi.Luontopolkujen opastus on hieman erilainen: tiedon ohella se tarjoaa pieniä tehtäviä. Niiden tekeminen herkistää aisteja ja ohjaa kokemaan tuttuja juttuja luonnossa uudella tavalla. Laita puhelin äänettömälle ja keskity yhteen aistimukseen kerralla.

Ihanaa ja aurinkoista kesää!

Haku
UKK