Jouluinen paperitähti

Pikkuhiljaa voi alkaa virittäytymään joulun tunnelmaan. Itselläni jouluun valmistautumiseen kuuluu kodin koristelu ja moni koristeista tulee tehtyä itse.

Muutamana jouluna on tullut askarreltua paperisia tähtiä eri kuoseissa. Värejä ja kuoseja vaihtelemalla saa joka jouluksi hieman eri tunnelmaa. Koska tähdet on tehty paperista, kartongista ja kierrätysmateriaaleista, ei synny ylimääräistä jätettä vaikka joka joulu askartelisikin uudet tähdet. Toki samat tähdet säilyvät joulusta toiseen jos ne vaan säilyttää asianmukaisesti.

Tähtiin voi hyödyntää esim. tapetin jämiä tai lahja- ja paperipusseja. Tähtien askartelu on helppoa ja nopeaa, kokemattomampikin askartelija onnistuu varmasti!

Ohje löytyy myös tämän viikon aikana asuntoihin jaettavasta 3/2020 asukaslehdestämme.

Nämä tarvitset:

  • kartonkia, paksua paperia
  • kynä
  • sakset
  • viivoitin
  • liimaa (+kuumaliimaa)
  • nauhaa tai siimaa ripustamiseen

Tee näin:

  1. Leikkaa kaksi samankokoista neliötä

2. Taita paperi ensin puoliksi molempiin suuntiin ja sitten kolmioksi molempiin suuntiin, avaa taitokset

3. Käännä paperi kuosi alaspäin. Merkkaa kynällä vaaka- ja pystytaitoksien puoliväleihin pisteet. Leikkaa paperiin viilto piirtämääsi merkkiin asti.

4. Taita leikkaamasi viillon kulmat keskelle toisiaan vasten, siitä muodostuu näin tähden sakara. Tee näin kaikille neljälle sivulle.
Levitä liimaa jokaisen sakaran toiselle puolelle ja paina puoliskot tiiviisti yhteen. Ensimmäinen puolisko tähdestä on valmis. Toista vaiheet toiselle paperineliölle.

5. Nyt on kaksi saman muotoista ja kokoista tähden kappaletta valmiina, jotka tulee liittää yhteen. Kappaleet pysyvät parhaiten yhdessä kuumaliimalla. Laita tipat kuumaliimaa tähden sisäkulmiin ja paina kappaleet tiiviisti limittäin yhteen ja odota hetki, että liima tarttuu kiinni.

6. Tähti on valmis ripustettavaksi ikkunaan, kun yhteen sakaraan tekee pienen reiän nauhaa tai siimaa varten. Tähti on kaunis myös kattauksessa tai hyllyllä koristeena, pienet tähdet sopivat mainiosti myös vaikka kuusenkoristeeksi.

 

Mukavaa joulun odotusta!

Haku
UKK