Pääsiäiseksi on mukava leipoa jotain herkkua. Nyt kun isovanhempien kanssa ei pääse samaan ruokapöytään, niin aiotaan lasten kanssa leipoa muffineita ja käydään viemässä rasiallinen mummun oven taakse.Voidaan sitten soittaa videopuhelu ja juoda kahvit yhdessä virtuaalisesti.
Tällä ohjeella saa meheviä, pehmeitä ja aivan ihanan makuisia porkkanamuffineja. Ja vieläpä todella helposti!
Tarkemmat ohjeet kuvan alla.
Ohje:
10-12 kpl
Nämä tarvitset:
Taikina:
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
100 g (= 2 dl) erittäin hienoksi raastettua porkkanaraastetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/3 tl soodaa
1/3 tl suolaa
Kuorrutus:
1 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl tomusokeria
0.5 tl vaniljasokeria
(tippa elintarvikeväriä ja ripaus kaakaojauhetta)
pieniä suklaamunia koristeeksi
Tee näin:
Kuori porkkanat ja raasta ne pienellä terällä todella hienoksi raasteeksi.
Riko munat kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa sekaisin vaikkapa pallovatkaimella. Vatkaa joukkoon myös öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kaikki keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ensin keskenään ja sen jälkeen lisää ne nesteisiin. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.
Laita tukevat muffinivuoat uunipellille. Kaada taikina muffinivuokiin. (Jos käytät paperisia, ei-kovin-tukevia muffinivuokia, suosittelen käyttämään muffinipeltiä apuna.)
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes kypsiä. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikku tulee puhtaana ulos, on muffinit kypsiä.
Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrutusta varten vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri sekä tomusokeri. Värjäsin kuorrutteen kahdella eri värillä, jos haluat tehdä samoin, niin jaa kuorrute kahteen osaan. Värjää toinen osa keltaisella elintarvikevärillä ja toinen kaakaojauheella. Keltaisen kuorrutteen levitin muffinien päälle lusikalla ja ruskealla pursotin suklaamunille pienet pesät.
Mukavaa pääsiäistä!