Vapuksi ihanat uunidonitsit

Koronatilanne rajoittaa vapun juhlimista, mutta ei suinkaan estä sitä. Joko teillä on vappuvalmistelut tehty? Meillä varsinkin lapset odottavat vappua kuin kuuta nousevaa. Saa syödä vappuherkkuja, juoda simaa ja pukeutua hassuihin asuihin. Jos vaan sää sallii niin pidämme perinteisen piknikin omalla terassilla, lämmintä vaatetta vaan reilusti päälle ja ihania herkkuja pöytä täyteen.
Nyt pitää olla luova kun tätä vappua vieteään kotona ja virtuaalisesti.

Kivoja vinkkejä vapun viettoon löytyy täältä:
https://www.munoulu.fi/artikkeli/-/id/vappua-juhlitaan-nyt-kodeissa-ja-virtuaalisesti
https://www.virtuaalivappu.fi

Herkkuihin liittyen kuvan alta löytyy suussa sulava uunidonitsien ohje.
Näitä on todella helppo leipoa, yksi satsi on jo syöty ja herkullisiksi todettu!

Mukavaa vappua kaikille!

Helpot donitsit uunissa

n. 12 kpl

Nämä tarvitset:

0.5 dl öljyä
1.25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria

0.5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Voiteluun:
n. 50-100 g voita

Kuorrutus:

3 dl tomusokeria
3 rkl vettä
geeliväriä
strösseleitä

tai

200 g maitosuklaata
strösseleitä

Tee näin:

Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa sekaisin.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa. Öljyä donitsipelti kevyesti. Laita taikina tukevaan pakastepussiin tai pursotuspussiin, leikkaan kulmaan pieni reikä ja pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoleenväliin asti. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 6-7 min. Seuraa donitseja, äläkä kypsennä niitä liikaa. Valmis donitsi on keskeltä kevyesti painettuna kiinteä, mutta pehmeä. Voit paistaa taikinan myös tavallisella muffinipellillä tai minimuffinipellillä. Huomaa, että paistoaika saattaa olla hieman pidempi tavallista muffinipeltiä käytettäessä.

Voitele donitsit voilla pullasutia apuna käyttäen uunista ottamisen jälkeen.

Valmista tomusokerikuorrutus. Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään kulhossa, lisää pari tippaa geeliväriä. Kuorrutteen tulee olla paksua, mutta hyvin levittyvää. Jos kuorrutus on liian paksua, lisää tippa pari vettä. Jos se on liian löysää, lisää tomusokeria.

Dippaa jäähtyneet donitsit kuorrutteeseen/sulatettuun suklaaseen. Koristele heti strösseleillä tai anna kovettua ja raidoita valkosuklaalla.

Vinkki:
* Paista donitseja vain sen verran, että ne ovat juuri ja juuri kypsiä, niin se säilyttävät mehevyytensä.

Haku
UKK