Kotia etsivälle

Asunnon hakeminen

Meillä on vuokra-asuntoja lähes jokaisella Oulun alueella, yhteensä noin 8 400 huoneistoa. Kaikkia asuntoja haetaan asuntohakemuksella, oli kyseessä sitten uusi hakija tai jo Sivakan asunnossa asuva henkilö. Hakemus on helpointa ja nopeinta täyttää sähköisesti.

Valtaosa asunnoista tarjotaan hakijoiden tulo-, varallisuus- ja kiireellisyysperusteiden mukaisesti. Kerro siis asuntohakemuksella tilanteesi mahdollisimman tarkasti.

Täytä asuntohakemus

Ohjevideo sähköisen asuntohakemuksen jättämiseen

Katso ohjevideo asuntohakemuksen jättämisestä YouTubessa

Asunnon hakeminen ja maksuhäiriömerkinnät

Maksuhäiriömerkinnät eivät ole este asunnon vuokraamiselle ARA-rahoitteisissa asunnoissa. Luottotietomerkinnät voivat vaikuttaa asuntotarjouksen ehtoihin ja vuokrasopimuksen muotoon. Asuntotarjouksen edellytyksenä on, että luottotietomerkinnät ovat vähäisiä tai maksuhäiriöhistorian perusteella voidaan arvioida, etteivät maksujen laiminlyönnit ole toistuvia. Emme kuitenkaan tarjoa asuntoa asunnonhakijoille, joilla näkyy luottotietomerkinnöissä hoitamattomia vuokravelkoja. Tällöin asunnonhakijan pitää toimittaa vuokranantajan tai perintätoimiston todistus maksetuista vuokraveloista mahdollisimman pian hakemuksen jättämisen jälkeen. Vaihtoehtoisesti vuokraveloista voi toimittaa luotettavan tahon (esim. talous- ja velkaneuvonnan tai ulosottoviranomaisen) kanssa tehdyn maksusuunnitelman velkojen hoidosta sekä kuitteja jo maksetuista eristä.

Todistuksen toimittaminen maksetuista vuokraveloista tai maksusuunnitelmasta ei tarkoita automaattista asuntotarjousta asunnonhakijalle, vaan mahdollistaa asuntotarjouksen saamisen.

 

Haku
UKK