Herätä hyvä henki naapurustossasi –webinaari-iltama Sivakan asukkaille

Tee naapurustostasi yhteisöllisempi ja mukavampi paikka asua. Tule linjoille inspiroitumaan ja kuulemaan miten, torstaina 3.6.2021 kello 18-19.30, Sivakan asukkaille avoimeen ja ilmaiseen webinaariin!

Toiveena mukavat naapurit, joilta saa tarvittaessa apua kukkien kasteluun, lemmikin hoitoon tai vaikka ulkoiluseuraa. Haaveena toisista huolehtiva naapurusto, jossa myöskään ikäihmisiä ei jätetä pärjäilemään yksin. Olisiko mukava, kun talossasi tervehdittäisiin naapureita? Kiinnostaako urheiluvälinelainaustoiminta omassa taloyhtiössä tai saunavuorojen vaihtaminen naapurin kanssa? Tämä kaikki on mahdollista sinunkin naapurustossasi.
Sivakka ja Oulun kaupungin yhteisötoiminnan järjestämässä iltamassa vuorovaikutussuunnittelija Maiju Teeriaho kertoo Auttavasta yhteisö -hankkeesta. Ohjelmassa on myös keskustelua hyvän naapurustohengen herättämisestä ja yhteisöllisemmästä asuinympäristöstä.

Talosi voi olla Auttava yhteisö

Auttava yhteisö on Oulun kaupungin ja ympäristöministeriön hanke kaikille oululaisille. Hankkeessa on kyse hyvän naapurustohengen vahvistamisesta.
– Mukaan lähtevissä naapurustoissa yhteisöllisyys voimistuu. Jokainen meistä tarvitsee joskus apua jossain tavallisessa asiassa. Auttavassa yhteisössä aina joku kotona, Maiju Teeriaho kuvailee.
Monesti naapurin ovikelloa ei uskalleta soittaa ja tervehtimisen suhteenkin on naapurustoissa välillä nihkeyttä. Kun asuintalostasi tulee Auttava yhteisö, tilanne muuttuu:
– Naapurin kohtaamisessa aiemmin olleet kynnykset liukenevat kuin itsestään ja mukavat naapurit tulevat tutuiksi, Teeriaho lupaa.
Tule webinaari-iltamaan torstaina 3.6.2021 kello 18-19.30 tästä linkistä https://bit.ly/2TlSQvi (suora linkki Teams -kokoukseen)

Kuva: Sanna Krook / Oulun kaupunki

Haku
UKK