Koronarajoituksia lievennetään turvallisuus, turvaetäisyydet ja hygieniaohjeet huomioiden

Monet poikkeukset ovat edelleen epidemian takia voimassa, mutta rajoitustoimia lievennetään Suomen hallituksen linjausten mukaisesti. Tilanne voi muuttua nopeastikin, mikäli sairastuvuustilanne pahenee. Huolellisuus ja ohjeiden noudattaminen on siis edelleen tarpeen jokaisen osalta. Uusien ohjeiden ansiosta toiminnan rajoituksia voidaan alkaa keventämään varovaisesti myös Sivakalla.

Sivakalla viimeisin linjaus tarkoittaa käytännössä sitä, että aikaisemmat kiinteistökohtaiset lenkkisaunavuorot otetaan takaisin käyttöön 1.6 alkaen. Myös esimerkiksi pihalla väljästi järjestettävien asukaskokousten ja pihakierrosten järjestämismahdollisuuksia selvitetään kesän aikana. MunSivakkaan kirjautumalla ja https://sivakka.fi/ajankohtaista/  näet asiaa koskevat viimeisimmät tiedotteet. Mahdollista kohdekohtaisista tilaisuuksista tiedotetaan myös kunkin talon ilmoitustaululla. Ohjeistuksen huomioivia (henkilörajoitukset ja turvaetäisyydet) pihatalkoita on mahdollista järjestää kesäkuusta alkaen.  Suurempia asukastapahtumia ja retkiä ei voida nykyisen ohjeistuksen mukaan pitää ainakaan kesäkuun aikana. Mikäli valtakunnalliset linjaukset asiassa muuttuvat, tiedotamme päivitetyistä toimintatavoista uutiskirjeessä ja Sivakan sivuilla.

Hallitus ilmoitti 4.5. myös jatkavansa edelleen etätyösuositusta. Tämä tarkoittaa Sivakan osalta sitä, että sähköiset palvelut ja puhelinasiointi toimivat normaalisti, mutta toimisto on pääsääntöisesti suljettu suosituksen voimassaolon ajan. Myös kiireettömiä, asutuissa asunnoissa käymistä edellyttäviä toimia vältetään tai ne hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Naapuriapu on edelleen arvossaan, koska riskiryhmäläisten ja yli 70-vuotiaiden suositellaan välttävän fyysisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan.

Hallituksen voimassaolevat linjaukset löytyvät täältä

THL:n ajankohtaista tietoa löytyy täältä

Oulu Apu -sivulle pääset täältä

Haku
UKK