Lemmikit voivat olla iloa kaikille

Lisääntyvän valon ohessa takuuvarma kevään puheenaihe ovat jään ja lumen alta paljastuvat koiran kakat. Eivät ne mukava ilmiö ole, varsinkin kun haitta on poistettavissa yksinkertaisesti. Lemmikin omistajien vastuulla on kerätä jätökset pois yhteisiltä alueilta aina. Samalla sillä pienellä kumarruksella ulkoilun yhteydessä saa helposti mukavaa venytystä selälle ja jalkojen lihaksille.

Lemmikkien pitoa koskevilla säännöillä turvataan muun muassa lasten leikkipihojen turvallisuutta ja terveyttä ja huolehditaan siitä, että liikkuminen yhteisillä alueilla on kaikille miellyttävää.

Eläinten pito Sivakalla on sallittua, koska lemmikit rikastuttavat elämää. Niitä naapureita, jotka eivät halua tai voi pitää lemmikkejä on myös kunnioitettava. Allergisille, eläinpelkoisille tai vaikkapa vuorotyötä tekeville, rinnakkaiselo eläinten lähellä voi olla hankalaa, jos yhteisiä sääntöjä ei noudateta tai haukkuminen ja maukuminen häiritsevät toistuvasti arkea.

Järjestyssäännöt ja niissä olevan lemmikkiohjeet on tehty kaikkien noudatettavaksi ja ne koskevat yksiselitteisesti jokaista lemmikkiä pitävää sivakkalaista. Eläimen omistaja tai haltija on aina vastuussa lemmikistään ja sen tekemisistä. Sääntöjen noudattaminen on tapa varmistaa, että lemmikkien pito on sallittua tulevaisuudessakin.

 

Lemmikit ovat meille tervetulleita, mutta pidäthän ne kytkettyinä porraskäytävissä ja pihalla. Lemmikkien tulee myös tehdä tarpeensa piha-alueen ulkopuolelle. Jos lemmikille käy sen suhteen vahinko, siivoathan jäljet pois.

 

Haku
UKK