Mitä vuonna 2020 tapahtui asukastoiminnassa?

Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen myös asukastoiminnan suhteen. Vaikeista olosuhteista huolimatta määrärahoja käytti yhteensä 97 asukastoimikuntaa. Tämä on hieno määrä ja kannustamme jatkossakin hyödyntämään kiinteistölle tarkoitetut määrärahat yhteisen hyvän ja kiinteistön viihtyvyyden edistämiseen.

Vuoden aikana ei pystytty järjestämään perinteisiä talkoita tai pikkujouluja, mutta asukastoimikunnat olivat kekseliäitä ja sopeutuivat tilanteeseen hienosti. Määrärahoja käytettiin mm. yhteiskäyttötavaroiden hankkimiseen: ikkunanpesin, tekstiilipesuri, askartelutarvikkeita kerhotilaan, leluja hiekkalaatikolle, muutamia mainitaksemme. Eräässä kiinteistössä aktiiviset asukastoimijat askartelivat joulukortit kaikille ja antoivat kortin suklaarasian kanssa kaikkiin asuntoihin.

Keväällä asukkaille järjestettiin piha-alueiden viihtyvyyskilpailu, johon saimme valtavan määrän mahtavia ehdotuksia, joista moni on jo toteutuksessa tai toteutettu. Kaikki ideat ovat tallessa ja varmasti moni pääsee toteutukseen asti lähitulevaisuudessa. Isännöitsijät jalkautuivat kohteisiin pitämään pihakierroksia, joiden avulla asukkaat pääsivät kertomaan toiveensa oman piha-alueen sekä yhteisten tilojen suhteen. Näistä kierroksista saimme arvokasta tietoa, mitkä asiat vaativat toimenpiteitä.

Asukastapahtumien osalta Sivakalla oli vilkas vuosi, vaikkakin useita suunniteltuja tapahtumia jouduttiin perumaan koronarajoitusten myötä. Vuoden aikana oli tarjolla mm. elokuvanäytöksiä, Ikea-reissu, talvipäivä, sushikurssi, suppailua, jalkapallokoulu ja reissu Ranualle. Uusina vaihtoehtoina tarjosimme päiväretken Tuuriin ja sekä pääsylippuja seikkailupuisto Huikiaan. Kuukausikahvejakin ehdimme järjestää alkuvuoden aikana neljässä kohteessa.

Kaiken kaikkiaan viime vuoteen mahtui paljon hienoja asioita, vaikka olosuhteet olivat hyvin erilaiset. Tapahtumat ja asukastoiminta ovat teitä varten, joten on hienoa nähdä, kuinka paljon asioita on ehditty tehdä yhden vuoden aikana ja kuinka paljon asukkaita on tavoitettu tapahtumien ja asukastoiminnan kautta. Kiitos siis jokaiselle.

 

Haku
UKK