Paluuta kohtia normaalia

Aurinko lämmittää, ilmassa tuoksuu ja luonto on vihreä. Kesä on tullut. Pitkästä aikaa voimme myös alkaa valmistua normaaliin asumisen arkeen, kun koronaepidemian rajoituksia puretaan. Muistetaan silti yhä ottaa rauhallisesti tämän hyvältä tuntuva vapaus.

Vapaammin kesään

Toivo normaalista on herännyt, kun valtiovalta purkaa koronaviruksen tuomia rajoituksia. Voimme jälleen liikkua vapaammin ja tavata läheisiä ja ystäviä. Myös asumisen arkeen kuuluvia töitä voidaan taas tehdä. Olemme hitaasti matkalla kohti normaalia.

Asukaskokouksia aletaan järjestää pikimmiten, isännöitsijät ovat jo aloittaneet kierrokset omissa kohteissaan. He kartoittavat ja päivittävät kunnostus- ja kohennustarpeita, jotka rajoitusten aikana siirtyivät odottamaan tautitilanteen talttumista.

Kiinteistöissä tehdään myös pihakierroksia, joissa asukkaat yhdessä Sivakan ja kiinteistönhuoltoyrittäjän kanssa miettivät, miten piha-alueiden ja yhteisten tilojen käyttöä ja viihtyisyyttä voitaisiin parantaa. Pihakierroksia järjestetään mahdollisuuksien mukaan ennen kesälomakauden alkamista.

Suuret kiitokset asukkaille hienoista ideoista yhteisten alueiden viihtyisyyden kohentamiseksi. Ideakilpailuun tuli yli sata ideaa.  Sivakan raati työskentelee parhaillaan kuumeisesti valitakseen hyvistä ideoista parhaat toteutukseen. Voittajien nimet julkaistaan myöhemmin.

Juhannukseen mennessä tiedetään jo, vaikuttiko rajoitusten purkaminen tautitilanteeseen. Asukastapahtumia aletaan taas järjestää, sitä mukaa kun hallitus lieventää rajoituksia. Sivakan hallitus päättää juhannusviikolla, järjestetäänkö suosittu Sivakkapäivä elokuun loppupuolella. Jos ei järjestetä, korvaa vuokranantaja tilaisuuden peruuntumisen tarjoamalla asukkaille hernekeittoa soppatykistä.

Seuraa sivakka.fi ja some-kanaviamme asukastapahtumien osalta. Ilmoitamme tapahtumista myös kuukausittaisessa uutiskirjeessämme.

Kesän lämmön ja liikkumisrajoitusten höllentymisen myötä ihmisillä on hymy herkässä. Nyt nautitaan kesästä. Mutta ei unohdeta suojautumista: mitä paremmin huolehdimme itsestämme, sitä paremmin kohtelemme myös muita ja estämme uudet tartunnat.

 

Haku
UKK