Pesätiellä löytyy aina vapaaehtoisia avuksi

Rauli Hurme nautti Pesätien kesäjuhlasta ensimmäisten joukossa. Hänestä on mukavaa rupatella naapurien kanssa ja välillä autella asukastoimikuntaa, koska siten tutustuu uusiin naapureihin.

– Meillä on hyvä naapurusto. Isossa joukossa on myös iso ikähaitari, pienten lasten perheistä ikäihmisiin. Ja aina kun apua tarvitsee, vapaaehtoisia löytyy, kiittää Kaakkurin Pesäpuun asukastoimikunnan yhdyshenkilö Tiia Pelkonen.

Pesätien kesätapahtumapäivää varjosti ukkosmyräkän uhka ja aluksi kiivas sade. Sää kuitenkin selkeni, ja 151 huoneiston yhteisellä grillikodalla ja kerhotiloissa vietettiin sateen väistyttyä hyväntuulisia hetkiä kahvittelun ja makkaran paiston ohessa.

Pesäpuun asukastoimikunnan ensikertalaiset Eve Salmu ja Ari Karvonen ehtivät juhlan valmisteluvaiheessa saada sateen niskaansa, mutta se ei menoa haitannut. Epävakaan sään arvattiin karsivan juhlajoukkoa, mutta ennusteet sään poutaantumisesta pitivät koko ajan toivoa tapahtuman onnistumisesta yllä. Eikä juhlajärjestäjien tarvinnut pettyä toiveissaan.

Lapsille suunnattu

Vuotuinen kesätapahtuma päätettiin tällä kertaa järjestää lastentapahtumana, jotta viiden eri pihapiirin lapset voisivat tutustua toisiinsa ja löytää uusia ystäviä.

– Kun asukasmäärärahaa kerran on, päätimme kohdentaa tapahtuman lapsille ja perheille järjestämällä lapsille yhteistä tekemistä. Siten yhteisöllisyyttä saataisiin lisättyä, Eve Salmu ja Ari Karvonen totesivat.

Keppihevosten esteratakilpailu jäi tällä kertaa pitämättä, koska märkä nurmikko oli liukas, mutta onneksi sentään Turkan Ratsastuksen ohjaajat ja söpö Aatu-poni rattaineen korvasi peruuntumisen.

Ukkosmyräkkä kiersi ohi eikä sadekaan piiskannut pitkään, joten tapahtuma soljui rennossa ilmapiirissä asukastoimikunnan näkökulmasta erinomaisesti. Asukkaatkin olivat tyytyväisiä: Yksi lapsista maalasi toimikunnalle jo tapahtumapäivänä kiitoskortin. Yksi perhe kävi kiittämässä ikimuistoisesta tapahtumasta.

 

Kerhotila kunnostettu

Pesäpuun remontoitu kerhotila oli ensimmäisiä kertoja tapahtumassa käytössä. Tilan lattia on uusittu ja kaikki pinnat päivitetty. Yhteisen tilan viihtyvyyttä parantamaan on nyt tulossa dartstaulu.

– Tarkoituksena on alkaa järjestää leikkimielisiä tikkakisoja kerhotilassa. Syksyllä pidämme useammat avoimet ovet, jotta asukkaat pääsevät uudistuneita tiloja katsomaan ja miettimään, voisivatko he varata tiloja vaikka syntymäpäivä- tai perhejuhliinsa.

Asukastoimikunta on vuosien varrella käyttänyt asukasmäärärahaansa yhteishankintoihin. Asukkaiden käytössä on muun muassa porakone, ikkunapesuri, ompelukone, tekstiilipesuri ja karaokelaitteet.

– Loppuvuoden asukastapahtumien suunnittelu on vielä kesken. Viime vuonna nautimme joulukahvit ja toimitimme kaikille asukkaille suklaakonvehtitervehdyksen, Tiia Pelkonen kertoo.

Haku
UKK