Saunan saa varatuksi helposti

Marja-Liisa Marjamaa ja Irma Paananen ovat varanneet jo vuoden verran viikon välein saunavuoron itselleen Koskipyykösessä. Sähköisen varausjärjestelmän käyttö on helppoa, ja vuoroja on ollut saatavana heille sopivina aikoina.

Marja-Liisa Marjamaa ja Irma Paananen varaavat saunavuorot älykännykällään, eivätkä porrastaulun kautta, vaikka sekin on Tuiran Koskitiellä mahdollista. Järjestelmää vastustaviin asukkaisiin ei kumpikaan ole asuinyhteisössään törmännyt.

–Saimme aluksi opastusta saunavuorojen varaamiseen puhelimella ja porrastaulun kautta. Pelottihan se vähän, että mitä tästä tulee. Mutta helppoahan tämä on: menen vain puhelimella Sivakan Kodinporttiin, klikkaan saunavarauksiin, valitsen vuoron ja varaan. Siinä se on, yhtä helppoa kuin pyykkivuoron varauskin, Marja-Liisa kertoo.

Irma Paananen on samaa mieltä. Hän ei ole kertaakaan kokeillut alakerran porrastaulua, sen hän kokee hankalammaksi kuin puhelimen käytön.

–Meillä on myös asukkaita, jotka käyttävät vain porrastaulua, sellaisiakin, joilla ei ole älykännykkää, Irma tietää.

Ainoaksi kehittämisehdotukseksi he nostavat sen, että hyvä olisi, jos saunavuoron voisi myös perua.

–Jos minulle nousee kuume tänään, en voi perua huomista vuoroani, koska peruminen on tehtävä 3 päivää ennen omaa vuoroa, Marja-Liisa havainnollistaa.

Irma toivoo, että jos varaamaansa vuoroa ei pysty käyttämään se pitäisi pystyä vapauttamaan toisen asukkaan käytettäväksi.

–Kai ne pystyvät tekniikalla kehittämään peruutussysteeminkin, ettei sauna lämpiäisi turhaan tai joku toinen saisi vuoron itselleen, Marja-Liisa toivoo.

Sivakka kehittää järjestelmää kumppaniensa kanssa, mutta vuoron perumiseen ei toistaiseksi ole löydetty ratkaisua.

Turha kulutus vähemmäksi

Saunamaksuihin siirtymisen molemmat kokevat oikeudenmukaiseksi. Se joka käyttää, myös maksaa. Saunan kiuas vie paljon sähköä, joten asukaskohtainen maksu ei enää jatkossa rasita koko kiinteistöä.

–Ihan varmasti tyhjät vuorot vähenevät, Marja-Liisa uskoo.

Maksu kohtuullinen

Kolmen euron vuoromaksua Irma ja Marja-Liisa pitävät sopivana.

–5 euroa olisi ollut jo kallis. 12 euron kuukausihinta ei ole paha, aika monella vuokrayhtiöllä hinta näyttää olevan jopa 16 euroa, Marja-Liisa tietää.

Sivakalla hinnan perusteena ovat keskimääräinen sähkönkulutus ja saunojen ylläpitokulut.

Maksullisiin saunavuoroihin ollaan siirtymässä syksyn aikana. Maksujärjestelmää Koskitien asukkaat eivät ole testanneet.

–Meille on epäselvää, miten maksaminen hoidetaan. Ei niitä vuokraankaan voi laittaa, kun vuokra menee e-laskuna, Irma miettii.

Marja-Liisa toivoo, että maksaminen toteutetaan yksinkertaisesti ja että varaaminen ja maksaminen ovat käytössä myös heille, jotka eivät verkkopankkia käytä.

Haku
UKK