Sivakan asuntojen avainten noudoissa ja palautuksissa muutoksia 14.4.2023 alkaen

Sivakan asuntojen avainten noudot ja palautukset muuttuvat 14.4.2023 alkaen. Avaimet noudetaan ja palautetaan jatkossa Loihde Trust Oy:n tai LukkoPron hallinnoimiin avainautomaatteihin. Laajemmin muutos näkyy huhti-toukokuun kuunvaihteesta lähtien, kun vuokrasopimuksia päättyy ja vastaavasti uusia alkaa. Muutos ei aiheuta asukkaalle toimenpiteitä.

Aiemmin avainhallinta on pääsääntöisesti ollut kunkin kohteen kiinteistöhuollolla. Jatkossa kiinteistöhuolto ei määritä avainten palautuspaikkaa, eivätkä he vastaanota avaimia muuttotilanteissa.

Miksi avainautomaatteihin siirrytään?

Jatkossa avainten palautukset ja noudot helpottuvat, sillä automaattien käyttö on mahdollista myös ilta-aikaan, arkipyhinä ja viikonloppuisin. Sivakka on pilotoinut parin vuoden ajan rajatulla asuntomäärällä avainhallintaa avainautomaateilla, joissa avainten noudot ja palautukset tapahtuvat. Automaateilla nouto- ja palautusajat ovat toimistoaukioloja laajemmat ja osittain 24/7 käyttö on mahdollinen.

Loihde Trustilla on tällä hetkellä automaatteja (24/7) omissa toimitiloissaan Torikadulla, keskustan tuntumassa. Kaikkien Loihde Trustin hallinnoimien Sivakan kohteiden sekä yksittäisten Sivakan vuokraamien asunto-osakkeiden avaimet palautetaan Loihde Trustin toimistolla oleviin avainautomaatteihin.

LukkoProlla avainautomaatteja on heidän toimitiloissaan Etu-Lyötyn Harjapäänkadulla (24/7), sekä Sivakan avainasioissa muun muassa Oulunsalossa Kauppakeskus Kapteenissa, Haukiputaalla K-Supermarket Revontorissa ja Ruskon Citymarketissa. Myös Rajakylän K-Markettiin sekä Kaijonharjun K-Supermarkettiin automaatit tulevat muutoksen myötä. Avainautomaatit on jaettu tiettyjen postinumeroalueiden ja niissä sijaitsevien Sivakan kiinteistöjen mukaisesti käytettäväksi.

Avainautomaattien määrää ja niiden sijainteja saatetaan muuttaa tai lisätä myöhemmin käyttökokemusten kautta. Mikäli avainautomaatti sijaitsee erillisen kauppakeskuksen tai liikkeen yhteydessä, voi sitä käyttää liikekeskuksen tai kaupan aukiolojen mukaisesti.

Miten saan tiedon avainten nouto- tai palautuspaikasta?

Asukas saa tekstiviestillä koodin palautusta tai noutoa varten noin viikkoa ennen nouto- tai palautuspäivää. Vuokralainen saa vuokrasopimuksen irtisanomisen yhteydessä poismuutto-ohjeen, jossa avainten palautuspaikka kerrotaan. Vastaavasti uusi asukas saa vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä sisäänmuutto-ohjeen, jossa avainten noutopaikka kerrotaan.

Avainautomaatit sijaitsevat näissä paikoissa:

Loihde Trust Oy
Torikatu 33, 90100 Oulu
Toimisto avoinna arkisin klo 7.00-16.30
Avainautomaatti käytettävissä 24/7
p. 029 001 3820, oulu.trust@loihde.com
(Kaikki Loihde Trustin hallinnoimien Sivakan asuntojen noudot ja palautukset, katso lista)

LukkoPro
Harjapäänkatu 32, 90120 Oulu
Toimisto avoinna arkisin klo 8.00-16.00
Avainautomaatti käytettävissä 24/7
p. 010 209 0900, sivakka@lukkopro.fi
(Myllytullin asuntojen noudot ja palautukset, katso lista LukkoPron nouto- ja palautusalueista)

LukkoPron muut avainautomaatit:
K-Supermarket Revontori
Revontie 8, 90830 Haukipudas
Käyttö kaupan aukiolojen mukaisesti
(Haukiputaan asuntojen noudot ja palautukset)

Kauppakeskus Kapteeni, K-Supermarket Oulunsalo
Karhuojantie 2, 90460 Oulunsalo
Käyttö kauppakeskuksen aukiolojen mukaisesti
(Oulunsalon asuntojen noudot ja palautukset)

K-Supermarket Kaijonharju
Sammonkatu 16, 90570 Oulu
Käyttö kaupan aukiolojen mukaisesti
Seuraavilla alueilla olevien asuntojen noudot ja palautukset:
(Puolivälinkangas, Syynimaa, Pyykösjärvi, Kaijonharju, Kaijonranta, Kuivasjärvi, Kuivasranta, Ritaharju)

K-Citymarket Rusko
Laakeritie 4, 90630 Oulu
Käyttö kauppakeskuksen aukiolojen mukaisesti
Seuraavilla alueilla olevien asuntojen noudot ja palautukset:
(Laanila, Myllyoja, Haapalehto, Kynsilehto, Huonesuo, Talvikangas, Hönttämäki, Kiulukangas, Kirkkokangas, Soittajankangas, Saarela)

K-Market Veitikka (Rajakylä)
Koisotie 1, 90580 Oulu
Käyttö kaupan aukiolojen mukaisesti
Seuraavilla alueilla olevien asuntojen noudot ja palautukset:
(Rajakylä, Pateniemi, Herukka)

Muutoksen myötä noudot ja palautukset eivät rajoitu arkipäiviin tai toimistoaukioloihin. Sivakan vuokrasopimuksissa muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymispäivä, ja huoneisto tulee luovuttaa vuokranantajan haltuun sekä avaimet palauttaa muuttopäivänä klo 21 mennessä. Sisäänmuutosta vuokrasopimuksissa on maininta, että uusi vuokralainen voi noutaa avaimet sopimuksen alkamispäivänä viimeistään klo 12.

Poikkeuksena Sivakan Yli-Iin ja Ylikiimingin kohteissa avainten noudot ja palautukset sovitaan myös jatkossa paikallisen kiinteistöhuoltotoimijan kanssa. Lisäksi Sivakan Harjapäänkatu 32 -kiinteistön avainhallinta jatkuu entiseen malliin Kiinteistöhuolto Jurvelinilla.

Haku
UKK