Sivakka panostaa voimakkaasti kestävään rakentamiseen. Vuonna 2024 erityinen huomio kiinnittyi vähähiilisen betonin käyttöön Oulunsalon Kauppiaantien uudiskohteessa sekä Vihreän rahoituksen saaneisiin uudisrakennushankkeisiin. Vähähiilinen betoni vähentää rakennusprosessin hiilidioksidipäästöjä verrattuna perinteiseen betoniin, ja sitä hyödynnettiin Sivakalla ensimmäistä kertaa Kauppiaantien uudiskohteessa.
Kuntarahoituksen Vihreää rahoitusta myönnetään investointihankkeisiin, joilla on selkeitä ja mitattavia positiivisia vaikutuksia ilmastolle ja ympäristölle. Kaikki Sivakan uudiskohteet vuonna 2024 saivat Vihreää rahoitusta. Kiinteistöjen energiankulutusta hillitään tarkastelemalla jatkuvasti lämmön, sähkön ja veden käyttöä sekä kehittämällä jätehuoltoa. Sivakka on ollut mukana vuokra-asuntoyhteisöjen energiatehokkuussopimuksessa (VAETS) vuodesta 2006 lähtien. Toimenpideohjelman tavoitteena on saavuttaa vähintään 7,5 % energiansäästö kaudelle 2017–2025 ja välitavoitteena oli 4 % energiansäästö vuoteen 2020 mennessä. Välitavoite saavutettiin jo vuonna 2019.
Sivakan kohteissa jätteen kierrätysaste on 59 %, mikä ylittää selkeästi kansalliset ja EU-tavoitteet. Jätteestä vain 41 % päätyy poltettavaksi. Lisäksi vedenkulutuksen vähenemistä Sivakka edistää siirtymällä vesilaskutukseen, joka kannustaa asukkaita säästämään vettä. Vuonna 2024 Sivakan vuositeemana oli kiertotalous. Vuoden aikana järjestettiin kiinteistöissä jätteiden kierrätykseen liittyviä asukasiltoja, joissa keskusteltiin myös veden kulutuksesta. Asukkaille viestittiin ajankohtaisista kiertotalousteemoista, kuten tavaroiden ja vaatteiden kierrätyksestä, korjaamisesta ja lainaamisesta vaihtoehtona uusien hankkimiselle.
Sivakan kiinteistöt käyttävät pääasiassa hiilineutraalia sähköä ja kaukolämpöä. Öljylämmityksen osuus on enää kaksi prosenttia koko kiinteistökannasta. Strategisena tavoitteena on luopua öljylämmityksestä kokonaan lähivuosina, mikä tukee entisestään ympäristötavoitteita.
Sivakka tulee jatkossakin panostamaan kestäviin rakennusratkaisuihin sekä energiatehokkuuden kehittämiseen. Tavoitteena on varmistaa, että asuminen on sekä ekologisesti kestävää että taloudellisesti järkevää pitkällä aikavälillä.