Tupakoinnin säännöt tiukkenevat

Sivakka selkeyttää tupakointisääntöjä kiinteistöjen lähellä tupakkalain hengen mukaisesti.

Tupakointi siirtyy kauemmas ulkoseinistä

Asia on herättänyt suurta keskustelua, joten tarkennamme, että tämä nyt tehty toimenpide koskee siis yhteisiä parvekkeita (puisteluparvekkeet), luhtikäytäviä, alaovien vierustoja, iv-tuuletusaukkojen vierustoja. Ei omia parvekkeita ja takapihoja. Niiden osalta kiinteistön pitäisi erikseen hakea tupakointikieltoa viranomaisilta jos katsoo sen tarpeelliseksi (tämä kappale lisätty 3.4.2020).

Tupakointi sisäänkäyntien ja ilmanottoaukkojen lähellä sekä luhtikäytävillä ja lasten leikkipaikkojen lähellä on kielletty Sivakan kiinteistöissä.  Sivakan hallituksen tekemä tiukennus sääntöihin päätös perustuu tupakkalakiin.

Sivakan uudet käytännöt ovat nyt voimassa, ja niiden tavoitteena on estää hajun ja haitta-aineiden kulkeutuminen asuntoihin. Tästä syystä ulkoseinien läheisyydessä tapahtuva tupakointi kielletään.

Isännöintipäällikkö Jouni Hautamäki kertoo, että tupakoinnista tulee Sivakalla yhä enemmän kriittistä palautetta. Haju häiritsee tupakoimattomia ja huoli tupakan haitallisten osasten kulkeutumisesta asuntoihin kasvaa. ”Tupakointikritiikki näkyy selvästi isännöinnin arjessa, ja nyt puutumme siihen tupakkalain mukaisesti.”

Tupakointi on ollut lain mukaan kielletty yhteisissä ja yleisissä sisätiloissa ja vuokrasopimuksen pohjalta asuntojen sisällä. ”Nyt otamme käyttöön lain suoman tiukennuksen, jonka pohjalta tupakointi kielletään sisäänkäyntien ja ilmanottoaukkojen läheisyydessä ja luhtikäytävillä sekä yhteisillä parvekkeilla”, Jouni Hautamäki kertoo.

Tupakointi on yhä kielletty myös leikkipaikkojen lähellä eikä tämän säännön noudattamisesta ole tullut palautetta.

Uusi tupakkalaki tuli voimaan elokuussa 2016. Sen yhtenä tavoitteena on, että tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttö loppuisi Suomessa vuoteen 2030 mennessä.

Haku
UKK