Yhteisöllisyyttä ja hyvää henkeä naapurustoihin

– Koronavuoden jälkeen halusimme naapurustoomme piristystä: parempaa ilmapiiriä ja lisää yhteisöllisyyttä, asukas Sanna Lassila kuvailee naapurustonsa syitä liittyä Oulun kaupungin Auttava yhteisö -hankkeeseen.

Sivakka on kuukausikahveillaan tuonut Auttava yhteisön toimintaa naapurustojen tietoon. Auttava yhteisö toimii lisäten naapuriapua, yhteistä tekemistä ja hyvää henkeä oululaisiin naapurustoihin.

Jutustelua ja naapuriapua

Auttavaan yhteisöön on liittynyt mukaan naapurustoja eri puolilta Oulua aina Rajakylästä Maikkulaan.

– Ihmisten kanssa jutellaan pihalla entistä enemmän ja naapurit ovat avoimempia toisilleen. Lainailemme asioita toisiltamme. Auttava yhteisö -hankkeeseen liittyminen on antanut luvan lähestyä naapureita, Liisa Salminen rajakyläläisestä Auttavasta yhteisöstä kiittelee.

Heidän taloyhtiössään asukkaat tarjoavat hankkeen myötä toisilleen tarvittaessa monenlaista apua kuten apua teknisten laitteiden käyttämisessä, auton renkaiden vaihtoa, sähkötöitä ja nikkarointia.

Kertakokoontumisella alkuun

Auttava yhteisö käynnistetään kokoontumalla kertaluontoisesti. Samalla tullaan tutuiksi koko naapuruston kanssa sekä kartoitetaan naapuriavun tarpeet ja mahdollisuudet naapuruston kesken.

Naapurusto käynnistää toiminnan oman naapuruston tarpeista käsin.

– Tapaamiseen saa valmiit kutsut ja valmiin ohjeen, joten toiminnan käynnistäminen onnistuu helposti, Maiju Teeriaho, hankkeen vuorovaikutussuunnittelija kuvailee ja lisää:

– Kun koko naapuruston aktivoituessa hankkeen myötä, naapuriapu ei kasaannu vain yksille henkilöille. Mukana voi olla sen verran kuin haluaa, mutta koko naapurusto hyötyy toiminnasta.

Sanna Lassila (vas.) ja Liisa Salminen toimivat oman naapurustonsa yhdyshenkilöinä Auttava yhteisö -hankkeessa. Naapurustossa aktivoiduttiin muun muassa pelaamaan pihapelejä porukalla.
Haku
UKK