Sivakka

Sarjakuvakilpailu – Sivakan strategian kuvitus

Sarjakuvakilpailu

Sivakka ja Oulun Sarjakuvakeskus järjestävät sarjakuvakilpailun, joka on avoin kaikille. Kilpailuaika on 1.3.-30.4.2024

Kilpailuun osallistujan tulee tehdä kaksi (2) tai kolme (3) kappaletta strippisarjakuvia (ruutujen määrän saa itse päättää), jossa käsitellään Sivakan strategian teemoja. Kyseessä on ideakilpailu, eli osallistuvien teosten ei tarvitse olla valmiita tuotoksia. Tärkeintä on, että tekijän tyyli ja ajatukset kokonaisuudesta tulevat hyvin esille. Tarkoituksena ei ole kuvittaa koko strategiaa vaan osallistujien valitsemia teemoja tai teemojen yhdistelmiä.

Nelihenkinen tuomaristo valitsee kilpailussa kolme parasta, jotka pääsevät viimeistelemään sarjakuvansa yhteistyössä Sivakan kanssa. Palkittavat kolme osallistujaa toteuttavat ja viimeistelevät kolmesta (3) neljään (4) strippisarjakuvaa. Kilpailussa jaetaan kolme 2 500 euron rahapalkintoa.

Lisätietoa sarjakuvitettavasta strategiasta: Sivakan uusi strategia
Huom! Strategia löytyy myös sivun alaosasta kuvakarusellista.

 

 

Kilpailuun osallistutaan lähettämällä ehdotukset sähköpostiin sarjakuvakilpailu@sivakka.fi 30.4.2024 klo 23.59 mennessä. Tiedostomuotona jpg tai pdf. Laita viestiin mukaan myös nimesi, taiteilijanimesi ja puhelinnumerosi.

Kilpailuun voi osallistua yksittäisenä tekijänä tai työryhmänä. Kukin kilpailija voi osallistua vain yhdellä ehdotuksella. Toiveena on, että sarjakuvissa hyödynnettäisiin värejä, mutta se ei kuitenkaan ole pakollista. Värimaailman voi ehdotuksessa esitellä esimerkiksi yhdessä ruudussa ja toteuttaa kaikkien sarjakuvien osalta valmiiksi mikäli teokset valitaan kolmen parhaan joukkoon.

Tuomaristo koostuu sekä Sivakan edustajista (2 henkilöä) ja Oulun Sarjakuvakeskuksen asiantuntijoista (2 henkilöä). Tuomaristo ei anna erillistä palautetta palkitsematta jääneistä teoksista. Raati kiinnittää erityisesti huomiota aihepiirin tulkintaan, innovatiivisiin ideoihin sekä tekstin ja kuvan yhteismitallisuuteen.

Osallistuvien töiden tekijänoikeudet sarjakuvaan säilyvät tekijöillä. Osallistuja vastaa siitä, että hänellä itsellään on tekijänoikeudet teokseensa. Palkittavien ja viimeisteltyjen teosten osalta osallistuja antaa käyttöoikeudet Oulun Sivakka Oy:lle ja Oulun Sarjakuvaseura ry:lle kaikkea käyttöä varten siten, että teoksia ei muokata ja ne esitetään aina kokonaisuudessaan vähintään yksittäisenä strippinä.

Kilpailun päätyttyä osallistujille ilmoitetaan päätöksestä henkilökohtaisesti ja voittajat julkaistaan Sivakan ja Oulun Sarjakuvakeskuksen verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Osallistuja antaa osallistuessaan oikeuden käyttää nimeään tai taiteilijanimeään viestinnässämme.

Palkinnot maksetaan voittajille kun valmiit työt luovutetaan kilpailun järjestäjille Oulun Sivakka Oy:n toimesta.

Sivakalla ja Oulun Sarjakuvakeskuksella on olosuhteiden niin vaatiessa oikeus muuttaa kilpailun sääntöjä tai keskeyttää kilpailu.

Lisätietoa kilpailusta: Oulun Sarjakuvakeskus, toiminnanjohtaja Harri Filppa, harri (at) oulucomics.com

Haku
UKK