Takaisin pääsivulle

Asunnon vastaanottaminen

Tarjoamme sinulle asuntoa aina asuntohakemuksen perusteella. Kun hyväksyt tarjotun asunnon, seuraavat askeleet ovat vakuusrahan maksaminen ja vuokrasopimuksen allekirjoittaminen. Sopimukseen kuuluu, että asuntoon muuttavat hakemuksessa mainitut henkilöt.

Vakuusraha

Vakuusraha on asunnon kunnon sekä vuokran vakuusmaksu, joka säilytetään siihen asti kun haluat päättää vuokrasopimuksesi, jolloin vakuusraha palautetaan mikäli asunto on kunnossa, kaikki avaimet palautettu ja vuokrasaatavat maksettu. Vuokranantaja ei selvitä kuka vakuuden maksoi sopimuksen alkaessa, vaan vakuus palautetaan normaalitilanteessa viimeiselle irtisanojalle. Esimerkiksi erotilanteissa on hyvä sopia, että kummalle vakuusraha palautetaan.

Vakuus on suuruudeltaan yleensä 250 €. Hyväksymme myös Kelan tai Oulun kaupungin sosiaalitoimen maksusitoumuksen. Ohjeet vakuusmaksun maksamiseen saat asuntotarjouksen yhteydessä.

Vuokrasopimus

Voit allekirjoittaa vuokrasopimuksen kahdella tavalla:

1. Sähköisesti pankkitunnuksillasi
Jos vuokralaisia on kaksi, molempien täytyy tehdä allekirjoitukset omilla tunnuksillaan.

2. Perinteisesti toimistollamme
Varaa vain aika asiakaspalvelustamme ja käy allekirjoittamassa sopimus toimistollamme. Jos esimerkiksi puolisosi ei pääse paikalle, muista pyytää häneltä valtakirja allekirjoittaaksesi sopimuksen myös hänen puolestaan.

Muista ottaa mukaan seuraavat asiat:
• Henkilöllisyystodistus (passi tai ajokortti)
• Kuitti maksetusta vuokravakuudesta (voit myös maksaa sen pankki- tai luottokortilla)
• Vuokravakuutta ei voi maksaa käteisellä

Liitteet

Vuokrasopimuksen allekirjoituksen ehtona on maksetun vakuuden lisäksi mahdollisten liitteiden toimittaminen. Liitteet täytyy olla toimitettuna meille ennen kuin sopimuksen allekirjoitus on mahdollista. Osa asunnoistamme on rajoituksista vapaita, joihin ei tarvitse toimittaa liitteitä. Pyydämme aina erikseen tarvitsemamme liitteet ellei niitä ole jo toimitettu asuntohakemuksen yhteydessä.

Muistathan myös, että kotivakuutus on edellytyksenä vuokrasopimukselle!

Sähkösopimus

Sähkönsiirtosopimus tehdään aina Oulun Energian kanssa. Itse sähkösopimuksen voit tehdä minkä tahansa sähköyhtiön kanssa. Oomi tarjoaa Sivakan asukkaille sähköä tarjoushintaan, mutta sähkösopimuksen voi myös aina kilpailuttaa. Alla mainittuna linkkejä, joista löytyy lisätietoa sähkön kilpailutuksesta. Motivan sivuilta löydät lisäksi tietoa energian säästämisen merkityksestä ja keinoja vaikuttaa omaan kulutukseesi.

Kuluttajaliitto 

Energiavirasto

Motiva – Koti ja asuminen

Oomin tarjous Sivakan asukkaille

Muista huolehtia sähkösopimus kuntoon, jotta voit tarjota muuttokahvit heti uudessa kodissasi!

Haku
UKK