Kotia etsivälle

Sisään muutto

Avaimet

Jos tulevassa kodissasi on vielä asukas, avaimet noudetaan viimeistään sopimuksen aloituspäivänä. Avainten noudosta on hyvä sopia edellisen asukkaan kanssa. Avaimet noudetaan kiinteistöhuollosta tai avainautomaatista. Oulunsalossa ja Haukiputaalla avainten nouto tapahtuu kaikkien asuntojen osalta avainautomaateista.

Mikäli asunto on tyhjä eikä siihen ole voimassa olevaa vuokrasopimusta, avaimet asuntoon voi noutaa kaksi päivää ennen sopimuksen alkamista. Avaimet ovat noudettavissa vain arkipäivinä, poikkeuksena käytössä olevat avainautomaatit.

Jos kuun vaihde ajoittuu viikonlopulle ja avainten palautus ja nouto eivät tapahdu avainautomaattiin, voivat asunnosta pois muuttava ja asuntoon muuttava asukas sopia seuraavaa:

Pois muuttava asukas:

• Kuukauden viimeisenä arkipäivänä kaikki avaimet käydään näyttämässä avaimia hallinnoivassa yrityksessä ja vähintään yksi avain luovutetaan heille.
• Asunnosta pois muutettaessa loput avaimet jätetään asunnon tiskipöydälle viimeistään sopimuksen päättymispäivänä.

Sisään muuttava asukas:

• Hakee vähintään yhden avaimen kuukauden viimeisenä arkipäivänä avaimia hallinnoivasta yrityksestä.
• Muuttaa asuntoon sopimuksen aloituspäivänä, ellei pois muuttavan asukkaan kanssa ole muuta sovittu.
• Tarkistaa, että on saanut asunnon kaikki avaimet haltuunsa.

Kaikille helpointa ja mukavinta on, jos pois muuttava ja asuntoon muuttava asukas pystyvät sopimaan asioista sujuvasti keskenään. Huomatkaa kuitenkin, että avaimet täytyy joka tapauksessa kuitata luovutetuksi ja vastaanotetuksi avaimia hallinnoivassa yrityksessä. Otathan mukaan henkilöllisyystodistuksen!

Upouusiin tai peruskorjattuihin asuntoihin ensimmäisenä muuttavat asukkaat saavat avaimensa erillisessä asukaskokouksessa.

Kiinteistöhuolto huolehtii nimikylttien vaihtamisen porrastauluun ja asunnon oveen kahden viikon sisään vuokrasopimuksen aloituksesta.

Asunnossa ongelmia?

Jos huomaat asunnossasi jonkin vian tai puutteen, kannattaa niistä ilmoittaa heti kiinteistöhuollolle. Kätevimmin vikailmoituksen teet MunSivakassa.

Haku
UKK