Vuokranmaksu

Vuokranmaksu on nykypäivänä helppoa ja vaivatonta. Mekin tarjoamme siihen useita vaihtoehtoja sekä sähköisen palvelun, josta voit tarkistaa oman vuokranmaksutilanteesi.

Voit maksaa vuokrasi:

  • Tilisiirtolomakkeella
  • e-laskuna
  • Suoraveloituksella pankkisi kautta

Asumiseen voi saada myös Kelan asumistukea. Kätevällä laskurilla voit tarkistaa, onko sinulla oikeus asumistukeen.

Päivänvaloa tulee huoneeseen ikkunasta ja tuo luonnonvaloa siistiin vuokra-asuntoon.

Vuokranantajana noudatamme hyvää perintätapaa. Se tarkoittaa, että vuokrarästeistä peritään kulloinkin voimassa oleva viivästyskorko ja jo kuukauden maksamattomasta vuokrasta ryhdytään toimenpiteisiin. Jos vuokrat jäävät muistutuksesta huolimatta maksamatta, postiluukusta kolahtaa käräjäoikeuden häätö- ja perintäpäätös, jonka kulut tulevat vuokralaisen maksettavaksi ja asia siirtyy ulosottovirastolle. Myös luottotietoihin tulee häiriömerkintä.

Hyvän perintätavan noudattaminen on kuitenkin asukkaiden etu, sillä vuokrarästeistä koituvat kulut voivat lopulta tulla muiden asukkaiden maksettavaksi ja nostavat vuokratasoa.

Maksuvaikeuksien sattuessa

Vuokranmaksussa voi tulla vaikeuksia kenelle tahansa yllättävien tilanteiden vuoksi, kuten työttömyyden tai sairauden sattuessa. Oli syy mikä tahansa, ei kannata antaa ongelmien kasaantua, vaan ottaa meihin rohkeasti yhteyttä kysyäksesi neuvoja. Voit lähettää esimerkiksi sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@sivakka.fi tai soittaa asiakaspalveluumme.

Kannattaa myös selvittää mahdollisuus Kelan asumistukeen sekä sosiaalitoimen toimeentulotukeen, jotta rahahuolet eivät pääsisi liiaksi painamaan. Myös Oulun kaupungin asumisneuvojat tarjoavat apua maksusuunnitelman tekemiseen ja tukien sekä palveluiden selvittämiseen.

Muita taloudellisia neuvoja tarjoavia tahoja Oulussa ovat:

  • Oulun kaupungin talous- ja velkaneuvonta: 044 703 6824
  • Oulun kumppanuuskeskuksen Sonja-neuvonta: 050 313 9308
  • Talouskonsultointi Aureus: 040 704 2468

Mistä vuokra koostuu?

Vuokrakustannusten toimintaperiaate on selkeä: tulojen täytyy kattaa menot. Asuintalon menoja ovat mm. lämmitys-, sähkö- ja vesimaksut, jätehuolto, kiinteistöhuolto ja muut kiinteistön hoitokulut. Asukkaat voivat luonnollisesti omalla toiminnallaan vaikuttaa kulujen suuruuteen ja sitä kautta myös vuokran määrään. Esimerkiksi vuokranmaksujen viivästymiset aiheuttavat ylimääräisiä kuluja ja korotuksia vuokriin.

Haku
UKK