Vuokranmaksu

Vuokranmaksuun on tarjolla useita vaihtoehtoja.

Voit maksaa vuokrasi:

  • Tilisiirtolomakkeella
  • e-laskuna
  • Suoraveloituksella pankkisi kautta

Voit tarkistaa oman vuokranmaksutilanteesi MunSivakasta. Palvelu on käytettävissä sopimuksen ollessa voimassa.

Asumiseen voi saada myös Kelan asumistukea. Kelan sivulta löytyvällä laskurilla voit tarkistaa, onko sinulla oikeus asumistukeen. Asumistuki tulee ohjata maksettavaksi suoraan vuokraan.

Päivänvaloa tulee huoneeseen ikkunasta ja tuo luonnonvaloa siistiin vuokra-asuntoon.

Vuokranantajana noudatamme hyvää perintätapaa. Se tarkoittaa, että toimimme avoimesti ja kunnioitamme velkaa periessä asiakkaan oikeuksia. Vuokrarästeistä peritään kulloinkin voimassa oleva viivästyskorko ja jo kuukauden maksamattomasta vuokrasta ryhdytään toimenpiteisiin. Jos vuokrat jäävät muistutuksesta huolimatta maksamatta voi seurauksena olla haaste käräjäoikeuteen. Haasteella haetaan häätötuomiota ja velkojen ulosottokelpoisuutta. Tuomio aiheuttaa velalle lisäkuluja ja maksuhäiriömerkinnän luottotietoihin.

Hyvän perintätavan noudattaminen on kuitenkin asukkaiden etu, sillä vuokrarästeistä koituvat kulut voivat lopulta tulla muiden asukkaiden maksettavaksi ja nostavat vuokratasoa.

Maksuvaikeuksien sattuessa

Vuokranmaksussa voi tulla vaikeuksia kenelle tahansa yllättävien tilanteiden vuoksi, kuten työttömyyden tai sairauden sattuessa. Oli syy mikä tahansa, ei kannata antaa ongelmien kasaantua, vaan ottaa meihin rohkeasti yhteyttä kysyäksesi neuvoja. Lähetä meille sähköpostia asiakaspalvelu@sivakka.fi tai soita asiakaspalveluumme p. 08 314 8190.

Kannattaa myös selvittää mahdollisuus Kelan asumistukeen sekä Kelan perustoimeentulotukeen. Lisäksi voit tarvittaessa ottaa yhteyttä oman hyvinvointikeskuksesi sosiaalityön neuvontaan.

Sivakan asumisneuvonta

Maksuvaikeuksissa voit kääntyä myös asumisneuvojamme puoleen. Yhdessä asumisneuvojan kanssa voit selvittää tilannettasi tarkemmin, esim. etuuksien hakemiseen liittyen ja sopia maksusuunnitelmasta. Asumisneuvojalle on mahdollista sopia myös tapaamisaika. Asumisneuvojaan saat yhteyden asiakaspalvelumme kautta asiakapalvelu@sivakka.fi tai 08 314 8190.

Muita taloudellisia neuvoja tarjoavia tahoja Oulussa

Oulun talousneuvola
Talous- ja velkaneuvonta
Sosiaalipalveluiden neuvonta
Takuusäätiö

Mistä vuokra koostuu?

Vuokrakustannusten toimintaperiaate on selkeä: tulojen täytyy kattaa menot. Asuintalon menoja ovat mm. lämmitys-, sähkö- ja vesimaksut, jätehuolto, kiinteistöhuolto ja muut kiinteistön hoitokulut. Asukkaat voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa kulujen suuruuteen ja sitä kautta myös vuokran määrään. Esimerkiksi vuokranmaksujen viivästymiset aiheuttavat ylimääräisiä kuluja ja korotuksia vuokriin.

Haku
UKK